Thursday, March 26, 2020

Nädal 13. Uudne tugilahendus


OrCam MyEye 2






OrCam MyEye 2 on kantav abivahend nägemispuudega inimesele, mida nimetatakse ka „rääkivateks prillideks“. Kandja prillide külge kinnituv seade võimaldab AI-l põhineva tehnoloogia abil inimesel olla iseseisvam ning tajuda lihtsamini teda ümbritsevat maailma. Reklaam lubab, et seade võimaldab lugeda kirjateksti, tunda ära nägusid, värve ning tooteid. Toode on pisike, ei vaja internetti ning ühendub Bluetoothi kaudu ka kõrvaklappide ja teiste seadmetega.

Seade töötab põhimõttel, kus seadme kaamera pilt edastatakse kandjale heli kaudu. Näiteks on kaamera suunatud kohviku menüüle, kus seade loeb heliga ette sealsed tooted. Seade on juhitav ka häälkäsklustega, mis lihtustavad kasutusmugavust.

Seade ei paranda nägemist, vaid aitab nägemispuudega inimest. Seade on sobiv inimesele kellel on nägemisega probleeme, kuid soovitatav on, et kandja oleks võimeline kuulma ning kasutama oma käsi ja liigutama pead. Seega kurdid ja pimedad ei saa seadme kasutamisest kasu.

Toode on pisike: 76 x 21 x 14.9 mm
Ja kerge: 22.5 gr

Toote hind on siiski krõbe – Amazonist saab toote 4 500 $ eest. Kuid kui seade lubab pooltki sellest, mida reklaam lubab, siis on see väärt oma hinda.

No comments:

Post a Comment

Nädal 15. Eetika ja IT